Zemědělství

01.03.2015 19:27
  • podpora účňovských zemědělských oborů
  • aktivní i finanční podpora a pomoc při zakládání výrobních družstev a farem - zvýšení soběstačnosti ČR v potravinách, snížení jejich dovozu
  • podpora a zvýhodnění českých potravin a výrobků, přísná kontrola jejich složení, cenová regulace potravin
  • výrazné pokuty pro obchodní řetězce (zisk dané prodejny, společnosti za celý rok)
  • zákaz prodeje půdy cizincům, zákaz výstavby hal na úrodné půdě (tzv. zelená louka)
 

    V zájmu národa a státu je sobestačnost. Je tedy naší prioritou aktivní a finanční podporou a pomocí přispět k rozkvětu našeho zemědělství – pomáhat při zakládání družstev a farem. Zároveň chceme podporovat učňovské zemědělské obory, abychom měli ty nejlepší odborníky pro naše zemědělství.

    Chceme podporovat a zvýhodňovat české potraviny a výrobky na českém trhu, ovšem přísně kontrolovat jejich složení a kvalitu. Současně chceme regulovat ceny potravin.

    Výrazně hodláme pokutovat ty obchodní řetězce, které si stanovují vysokou marži a znevýhodňují české podnikatele (podle zisku dané prodejny či společnosti za rok).

    K podpoře a rozvoji českého zemědělství patří také zákaz prodeje půdy cizincům, vždy musí být upřednostněn český zemědělec, výhradně do jeho rukou by měla být svěřena česká půda. Jsme proti zeleným loukám, nesouhlasíme s výstavbou hal na úrodné půdě a hodláme prosadit zákaz tohoto neproduktivního jednání.