Zdravotnictví

01.03.2015 19:27
  • bezplatná lékařská péče, zrušení všech regulačních poplatků a omezení doplatků za léky
  • výrazné snížení platu managementu v orgánech VZP, důsledná kontrola toku peněz ve zdravotnictví (osobní zodpovědnost)
  • rozšíření a udržení zdravotní péče v okresních a malých městech, obcích
  • finanční a administrativní podpora jak přilákat nové lékaře a sestry do malých měst a obcí
  • znovuzavedení platebních tříd dle odpracovaných let a zkušeností
 

    Chceme zajistit všem občanům ČR bezplatnou lékařskou péči, tzn. zrušení veškerých regulačních poplatků. Chceme omezit částku, kterou český občan vydává za doplatky na léky. Poplatky za zdravotní pojištění v ČR jsou zákonem povinné, jejich měsíční výše je přiměřená, tudíž nevidíme důvod, proč by si měl občan navrch platit lékařskou péči (vyjma nadstandartu) a doplácet vysoké ceny za léky.

    Chceme prosadit výrazné snížení platu managementu v orgánech VZP a provádět důsledné kontroly toku peněz ve zdravotnictví. Každý jednotlivý člověk zodpovědný za finance občanů musí být zodpovědný za jejich využití, tudíž chceme prosadit osobní zodpovědnost za nakládání s těmito financemi.

    Nesouhlasíme s rušením či slučováním nemocnic pouze do velkých měst, lékařská péče by měla být přiměřeně dostupná pro každého občana. Chceme tedy rozšířit a udržet již fungující zdravotní péči v okresních a malých městech a v obcích. Prioritou je pro nás český občan, chceme vyhovět jeho potřebám.

    Chceme platové třídy ve zdravotnictví v takové výši, aby šikovní lékaři a zdravotní sestry neodcházeli do zahraničí či neopouštěli menší města a obce. Naší prioritou je udržet zdravotnictví na vysoké úrovni a zajistit podmínky pro lékaře a sestry, administrativně a finančně je podporovat a motivovat.