Sociální systém

01.03.2015 19:23
  • po odpracování min. 2 let vyšší sociální dávky a podpory v nezaměstnanosti
  • stejná procenta podpory v nezaměstnanosti při výpovědi či ukončení pracovního poměru dohodou

  • zrušení stropu maximální finanční podpory v nezaměstnanosti

  • v případě živelných pohrom (povodně atd.) vyplacení mimořádných dávek vázaných na pojištění nemovitosti (kontrola úřadů, zda je nárok oprávněný)
  • omezení zneužívání sociálních dávek - důsledná kontrola majetkových poměrů, povinné veřejnoprospěšné práce, zamezení zneužívání dávek dle zdraví žadatele
  • novomanželské půjčky až do výše 2 mil. Kč s garantovaným úrokem 10% garantované státem
  • „záchranný sociální systém“ pro občany, kteří přijdou o zaměstnání, bydlení a hrozí propad do bezdomovectví, sociální byty
  • zvýšení porodného pro pracující rodiče   


Nepřizpůsobiví: 

  • platby proplácené přímo sociálním odborem (dodané složenky, FA)
  • dohled nad výchovou dětí - docházka vázána na vyplácení sociálních dávek, kontrola majetkových poměrů
  • odmítnutí práce = nulová podpora
  • za zničení bytu nahrazení škody, zamítnutí přidělení nového bytu

 

    Chceme zajistit důstojný život každému občanu, i když je momentálně nezaměstnaný. Jsme pro, aby si občan mohl svobodně zvolit, zda chce ze zaměstnání odejít (kvůli špatným podmínkám, aj.) a nebyl přitom finančně diskriminován na Úřadu práce.

    Jsme proti stropu maximální finanční podpory v nezaměstnanosti. Strop je v současné době velice nízký a může člověka dovést na pokraj až do dluhové pasti.

    Jsme pro podporu občanů zasažených živelnými pohromami. Tato podpora bude vázána na pojištění nemovitosti a žádost projde kontrolou úřadů, aby se zamezilo zneužívání podpory.

    S tím souvisí i důsledné kontroly úřadů o majetkových a jiných poměrech, chceme zamezit zneužívání sociálních dávek – žadatel bude muset předložit zdravotní zprávu, jestliže bude schopen práce, bude muset odvádět veřejnoprospěšné práce.

    Chceme zachovat tradiční podobu české rodiny a podporovat mladé lidi v uzavírání sňatků a usnadnit jim první kroky ve společném životě – jsme pro novomanželské půjčky až do výše 2 mil. Kč s garantovaným úrokem od státu.

    Stojíme za českým občanem i v jeho těžkých časech – chceme zajistit důstojný život každému občanovi, chceme zajistit, aby nepropadl do bídy, chudoby a bezdomovectví – proto chceme zavést záchranný sociální systém.

    Chceme zvýšit porodné pro pracující rodiče. V zájmu národa a jeho budoucnosti jsou pokračovatelé národa, kdy v dnešní době nejsou příznivé finanční podmínky pro pracující rodiče, což my chceme změnit.

 

    Nepřizpůsobiví jsou obrovským problémem v naší zemi. Jsme proti jejich parazitování na pracujících občanech, jsme proti zneužívání sociálních a jiných dávek. Chceme důsledně kontrolovat jejich hospodaření, aby peníze od poplatníků neskončily v alkoholu, drogách, automatech, aj. Chceme tudíž platby proplácené přímo sociálním odborem (dodané složenky, FA). Chceme důsledný dohled na výchovou dětí – děti nemohou za své rodiče, je v zájmu státu, aby děti nebyly zanedbávány. S tím souvisí vyplácení sociálních dávek, které bude vázáno na docházku dětí do školy. Dalším bodem pak bude přísná kontrola majetkových a jiných poměrů nepřizpůsobivých. V případě, že bude nepřizpůsobivému nabídnutá práce a on ji odmítne, okamžitě ztratí nárok na veškeré podpory, bude vymazán z Úřadu práce. Nepřizpůsobivý bude muset dále nahradit škodu za veškerý zničený majetek, byt. V případě, že mu byl přidělen byt, který byl následně zničen, zaniká nepřizpůsobivému nárok na přidělení nového bytu.