Senioři

01.03.2015 19:25
  • státem garantovaný důchod, část peněz z divident do důchodového systému, pravidelné zvyšování penzí, zavedení minimálního důchodu v částce 10 000 Kč
  • podpora domácí péče o seniory a výstavby domů s pečovatelskou službou s cenově dostupnými službami pro seniory a jejich rodiny (nesmí zatěžovat rozpočet)
  • zvýšení kvality péče o seniory postižené vážnou nemocí (neschopnost pohybu), zavedení přísnějších kontrol, oddělení důchodů od státního rozpočtu
 

    Chceme seniorům garantovat jejich důchod. Část peněz z výnosu dividend bychom tedy chtěli převést do důchodového systému, zároveň chceme důchodový systém oddělit od státního rozpočtu – chceme, aby peníze určené a vybrané z daní na důchody směřovaly pouze na důchody.

    Považujeme za samozřejmost prosadit pravidelné zvyšování penzí v návaznosti na růst cen. Chceme prosadit minimální důchod v částce 10 000 Kč.

    Podporujeme domácí péči pro seniory a výstavbu nových pečovatelských domů s cenově dostupnými službami pro seniory a jejich rodiny (cena za pobyt a jiné poplatky nesmí zatěžovat rodinný rozpočet). Jsme pro tradiční rodinu, vždy bylo zvykem se o seniory postarat. 

    Prosazujeme odpovídající péči pro seniory, díky nimž zde jsme a máme jim být za co vděční. Chceme zavést kontroly pečovatelských domů a domovů důchodců, zda je zajištěna péče a starost o seniory v plné míře. Podporujeme zvyšování kvality života seniorů.