Rozhovor se zástupcem ČNS Josefem Zahradníkem

04.03.2015 15:25
 

Můžete nám vlastními slovy říci něco o České národní straně?

 

Popsal bych ji jako novou politickou stranu, která chce více hájit národní, sociální a kulturní zájmy než současné elity, a zároveň i prosazovat nové věci, které jsou potřeba. Chceme rozhodně změnit současný politický systém v naší zemi. To, co se děje, je naprosto nepřijatelné, nejedná se o demokracii a my už musíme současnému systému říci NE. Chceme tento národ probudit ze spánku, do kterého upadl po roce 1989. Pokud se nic nestane, tak jsme odsouzeni žít jako nevolníci - a to chceme změnit!

 

Kdy jste začal uvažovat o založení politické strany?

 

Zhruba před několika měsíci, kdy jsme se s přáteli, kteří mají také zájem o dění v naší zemi, domlouvali, že bychom měli něco udělat pro dobro země a národa, a to prostřednictvím strany či nějakého hnutí.

 

Stranu v začátcích provázely problémy. O co šlo? Je už vše vyřešeno?

 

Šlo o malou až nulovou komunikaci s některými členy strany, která měla vzniknout původně, prakticky se několik měsíců nic nedělo, nebyly známy informace o počtu podpisů pod peticí pro registraci strany, nebylo známo, kdo má co na starosti, aj., z těchto důvodů jsme založili stranu novou a teď už je vše v pořádku. Dáváme vše dohromady s lidmi, kteří mají skutečný zájem něco změnit.

 

Koho především má strana oslovit?

 

Chceme oslovit co nejvíce občanů, od těch nejmladších až po důchodce. Každý z nich by si mohl v našem programu najít to, co ho zajímá a oslovuje. Chceme oslovit zaměstnance, rodiny s dětmi, studenty, důchodce, ale i podnikatele, živnostníky a nezaměstnané.

 

Kam chcete, aby strana směřovala?

 

Určitě chceme zakotvit v politickém spektru ČR, od komunálu až po Sněmovnu. Nechceme být stranou na jedno volební období či protestní stranou. Směřování spíše určí členové a hlavně voliči - kam by nás rádi posunuli a jakým směrem. Rádi bychom politicky byli vyváženým středem, prostě to nejlepší z obou směrů.

 

Jaký je podle Vás v ČR největší problém, který je potřeba akutně vyřešit?

 

Určitě nezaměstnanost a vznik nových pracovních míst, zdravotnictví, sociální systém. Jsme za to, že se musí změnit celý systém pravidel a zákonů - a pak se bude měnit vše, protože vše je vzájemně propojené.

 

Máte nějaké politické zkušenosti?

 

Tak v letech 2005 - 2012 jsem byl členem KSČM, zastával jsem i některé funkce na úrovni okresu a několikrát jsem kandidoval do komunálních a krajských voleb a v roce 2010 do Poslanecké Sněmovny. Rád bych svoje zkušenosti a poznatky předal méně zkušeným členům a kolegům.

 

Co nám prozradíte o sobě?

 

Jsem svobodný, nezadaný a pracující zanedlouho 30-ti letý muž. Mezi mé zájmy patří (pokud to volný čas dovolí) historie, cyklistika, plavání, hudba, filmy a kultura, hlavně kino nebo divadlo, a samozřejmě politické dění.

 

Děkuji za rozhovor. Na závěr můžete poslat vzkaz našim čtenářům.

 

Milí čtenáři, nenechávejte se ovlivnit médii, více sami přemýšlejte a hlavně – začněte se zajímat o dění v naší zemi, protože jinak tato země nebude mít cesty zpět.