Podnikání, obchod

01.03.2015 19:26
  • ekonomický odklon od zemí EU a USA, ekonomická orientace na tradiční a nové trhy - země býv. SSSR , Střední Asie, Afrika, Latinská Amerika, Blízký východ
  • výrazná podpora státu vývozu do těchto zemí - tradiční české výrobky a služby: strojírenství, investiční celky, dopravní prostředky, stroje a zařízení
  • aktivní, finanční a administrativní podpora drobného podnikání ve městech - služby, obcích - zemědělství, zemědělská výroba
  • zakládání státních, družstevních a soukromých podniků a firem (zapojení zaměstnanců do chodu podniku)
  • zkrácení lhůty proplacení faktur do 14 dnů, kontrola zaplacení faktur finančním úřadem (viz. německý model)
  • zavedení cla na dovoz ze zemí třetího světa (Čína, Indie, atd.), důslednější kontrola kvality na veškeré zboží z ciziny (potraviny z Polska, aj.)
  • v případě krachu převzetí podniků, firem zaměstnanci (podpora státu) - zaměstnanecká samospráva (příklad z Argentiny)
  • založení státních prodejen potravin s domácími výrobky a zbožím
  • obnovení značky: Made in Czech
  • státem poskytované úvěry s garantovaným úrokem a všestranná podpora státu pro začínající OSVČ a podnikatele (prostory, nákup zařízení, orientace v zákonech atd)
  • snížení poplatků pro registraci OSVČ
 

    Prosazujeme ekonomický odklon od zemí EU a USA, ekonomickou orientaci na tradiční a nové trhy. Chceme zde vytvořit nová pracovní místa a udržet stávající pracovní místa. Nelze se orientovat pouze na jednu stranu (v současné době na západ), je potřeba vyváženosti. Chceme vyvážet české výrobky a služby i na jiné trhy (do zemí bývalého Sovětského svazu, do Střední Asie, do Afriky, Latinské Ameriky a na Blízký východ) – zejména strojírenství, investiční celky, dopravní prostředky, stroje a zařízení, textil.

    Podporujeme zakládání nových státních, družstevních a soukromých podniků. Chceme poskytnout veškerou podporu pro plynulý rozjezd firmy a náběh výroby a zapojit zaměstnance více do chodu podniku (zaměstnanecká rada – nemuseli by vznikat odbory). Díky tomuto kroku můžeme očekávat růst zaměstnanosti. Podporujeme i stávající státní, družstevní a soukromé podniky.

    Chceme prosadit zkrácení lhůty pro proplacení faktur do 14 dnů, kontrolu zaplacení faktur finančním úřadem (viz. německý model). V zájmu státu je fungování firem.

    Prosazujeme zavedení cla na dovoz ze zemí třetího světa (Číny, Indie, aj.) a důslednější kontrolu kvality na veškeré zboží z ciziny (potraviny z Polska, aj.). Podporujeme dovoz, ale musí jít o kvalitní zboží a potraviny.

    V případě krachu podniku převzetí podniku zaměstnanci s podporou státu, příkladem je Argentina, kde se tento krok osvědčil a firmy fungují nadále.

    Stát by měl mít svoje státní prodejny potravin s domácími výrobky a zbožím. Podporujeme české výrobce.

    Chceme obnovit značku Made in Czech, což nám pomůže k lepšímu získávání nových trhů, značka má stále dobré jméno a je nač navazovat.

    Chceme podporovat začínající OSVČ a podnikatele všemi způsoby. Stát musí pomoci nově vznikajícím subjektům prostřednictvím úřadů a institucí, pomoci občanu orientovat se v zákonech, aj. Čím více lidí bude podnikat, tím více vznikne pracovních míst, stát vybere více na daních, lidé budou vykonávat práci, které je naplňuje a uspokojuje – svůj obor či koníček, budou více samostatnější. Jsme proti házení klacků pod nohy aktivním a kreativním občanům. Mnohdy podnikání brání vysoké poplatky či vysoká sazba sociálního a zdravotního pojištění – toto chceme změnit, požadujeme snížení poplatků pro začínající podnikatele a OSVČ.